0

Meer nieuws

27 maart 2024

Alles wat je moet weten over slapen op water

11 augustus 2023

Zes voordelen van een waterbed

10 februari 2023

Doe goed, slaap beter!

23 januari 2022

Goed slapen

21 januari 2020

Droomroosje wordt wakker

Zes voordelen van een waterbed

Edwin Spier
|
11 augustus 2023

Het waterbed heeft een aantal voordelen ten opzicht van een gewoon bed. Hieronder zes voordelen.

Geen drukpunten

Anders dan op een gewoon bed pers je op een waterbed geen materiaal samen wat omhoog wil waardoor drukpunten op schouders, heupen en billen ontstaan. Op een waterbed verplaats je het materiaal, het water waardoor je op een waterbed geen last hebt van drukpunten, slapende armen of benen en draai je minder.

Minder draaien

Door minder te draaien slaap je op een waterbed rustiger en kom je sneller in je diepe slaap. In de diepe slaap herstelt het lichaam, zuigen de tussenwervelschijven in de rug en nek vocht aan en zetten ze uit en daarom is de houding van de rug en nekwervel zo belangrijk als je slaapt.

De ideale houding

Onze ruggenwervel heeft een natuurlijke kromming, loopt van de billen naar de nek toe in een omgekeerde S vorm en zo zouden we ’s nachts ook moeten liggen. Een waterbed zorgt ervoor dat je ruggenwervel altijd in de juiste houding ligt waardoor je ’s morgens fit en vrolijk opstaat.

Lage milieu belasting

Anders dan als een gewoon bed bestaat een waterbed bestaat vooral uit water. Voor water hebben we geen fabrieken moeten bouwen of grondstoffen moeten delven, nee hievoor sluiten we een tuinslang aan op uw kraan en klaar. Ook doe je gemiddeld met een waterbed langer dan met een gewoon bed. Een waterbed heeft een gemiddelde levensduur van 12 jaar terwijl je een gewone matras elke 8 jaar dient te vervangen.

En ja een waterbed verbruikt stroom, gemiddeld 10 euro per maand en dat is een nadeel. Maar hierdoor bepaal je in een waterbed wel zelf de temperatuur.

Altijd de juiste temperatuur

In een waterbed bepaal jij de temperatuur. Het water van een waterbed wordt verwarmd door een verwarming. Met de thermostaat regelt jij de temperatuur, heerlijk warm in de winter of juist lekker koel in de zomer.

Het schoonste bed

De tijk van een waterbed kan je makkelijk thuis wassen. De watermatras maak je eens in de 2 tot 3 maanden schoon met vinylreiniger. Hierdoor blijft je waterbed lekker schoon en is een waterbed ideaal voor mensen met een huisstofmijt allergie.

Bekijk ons op youtube