0

Meer nieuws

27 maart 2024

Alles wat je moet weten over slapen op water

11 augustus 2023

Zes voordelen van een waterbed

10 februari 2023

Doe goed, slaap beter!

23 januari 2022

Goed slapen

21 januari 2020

Droomroosje wordt wakker

Eennieuwbed.nl

Edwin Spier
|
20 januari 2020

Help! Ik ben op zoek naar een nieuw bed. 

Het avontuur van het uitkiezen van een nieuw bed kan lastig zijn want Wat definieert een "goed" bed? Wat houdt slapen eigenlijk in? Waarom is slaap zo cruciaal voor ons? Deze pagina dient als uw kompas in de zoektocht naar antwoorden. Hoewel we niet elk detail kunnen behandelen, bieden we waardevolle inzichten die u helpen bij het navigeren naar uw ideale slaapsysteem. Voor een diepgaander slaapadvies op maat nodigen we u uit in onze showroom.

De essentie van slapen

Slapen dient als een essentiële tijd voor fysiek en mentaal herstel, een periode waarin we de gebeurtenissen van de dag verwerken. Een correcte lighouding en het comfort van het bed spelen een sleutelrol in dit herstelproces. Een optimale lighouding ondersteunt de wervelkolom, waardoor deze gedurende de nacht kan regenereren na de druk en de belasting van de dag. Het fascinerende feit dat we 's nachts ongeveer 1 tot 1,5 cm groeien door de rehydratie van de tussenwervelschijven, onderstreept het belang van een goede slaaphouding en de kwaliteit van ons bed.

De kunst van het kiezen van het juiste bed

Het vinden van het juiste bed is een proces dat verder gaat dan simpelweg een matras uitkiezen. Het vereist inzicht in hoe verschillende componenten zoals de bedbodem en de matras samenwerken om de noodzakelijke ondersteuning en comfort te bieden. Ondersteuning en comfort zijn cruciale factoren voor een goede nachtrust.

1. Matrassen: Er zijn drie typen matrassen: binnenvering, schuim en watermatrassen. Elk type biedt een eigen niveau van ondersteuning en comfort. Binnenvering matrassen bieden goede ondersteuning dankzij de veren maar kunnen op het vlak van comfort tekortschieten. Schuimmatrassen bieden daarentegen veel comfort en aanpassingsvermogen maar bieden minder ondersteuning. Watermatrassen bieden een unieke combinatie van ondersteuning en comfort en passen zich aan elke beweging aan zonder drukpunten te creëren.

2. Bedbodems: De keuze voor uw matras kan beïnvloed worden door het type bedbodem dat u gebruikt. Een schuimmatras die veel comfort geeft maar weinig ondersteuning leg je op een lattenbodem die veel ondersteuning geeft. Een binnenvering matras die veel ondersteuning geeft  leg je op een spiraalbodem of boxspring die op zichzelf weinig ondersteuning bieden, ze zorgen dat de matras op hoogte ligt en kan ventileren. Voor het comfort leg je op een binnenvering matras een topper. Een waterbed wordt ondersteund door een bodemplaat of box, gedragen door gewichtsverdelers met een plint of staat op pootjes.

Persoonlijke voorkeur

De perfecte slaapervaring is persoonlijk en hangt af van meerdere factoren waaronder lichaamsgewicht. Mensen die minder dan 80 kilo wegen  geven vaak de voorkeur aan een zachtere matras terwijl mensen boven de 80 kilo meer baat hebben bij een steviger model. De keuze voor een waterbed is sterk persoonlijk waarbij minder gestabiliseerde waterbedden zich beter vormen naar het lichaam dan meer gestabiliseerde.

Ontdek uw ideale slaapoplossing

Een herstellende nachtrust is de basis van een gezond leven. Het kiezen van uw slaapsysteem is hierbij van groot belang. Of u nu de voorkeur geeft aan boxsprings, waterbedden of een andere oplossing, het ideale slaapsysteem is persoonlijk en afgestemd op uw individuele behoeften.

Laat ons u begeleiden op uw reis naar de perfecte nachtrust. Bezoek onze showroom en ontdek de slaapoplossing waarmee u elke ochtend verfrist en zonder pijn wakker wordt. Uw droombed wacht op u.

Bekijk ons op youtube