Waterbed verwarming

In een waterbed zit uiteraard water. Het water in een waterbed wordt verwarmd door een verwarming. Met de thermostaat van de verwarming kan men de zelf de temperatuur van het water bepalen. We adviseren een temperatuur van 28 graden. Dit is de temperatuur van ons lichaam aan de buitenkant. In de winter kan men naar voorkeur de thermostaat iets hoger zetten voor een warm en comfortabel bed, in de zomer zet men de thermostaat iets lager voor een fris en koel bed.

 

Waarom is het water in een waterbed verwarmd?

Een warm bed is niet alleen comfortabel maar water heeft de eigenschap om temperatuur op te nemen. Is het water kouder dan 28 graden, dan ontrekt het water warmte uit het lichaam en krijgt men het koud. Spieren en gewrichten worden stijf en stram. Daarom wordt het water in een waterbed verwarmd. Als men de thermostaat hoger of lager zet, adviseren we dit in kleine stapjes te doen van een halve graad tot één graad per keer. Dit lijkt niet veel, maar op ons lichaam is één graad meer of minder duidelijk voelbaar. Men dient ook rekening te houden met een opwarmtijd. De verwarming heeft, afhankelijk van de grootte van het waterbed en het soort verwarming, vier tot zes uur nodig om het water één graad op te warmen. We adviseren, als u op vakantie gaat, de verwarming niet uit te zetten. Doet u dit wel dan is uw waterbed bij terugkomst te koud om op te slapen. Ook verbruikt de verwarming meer stroom om het water weer op te warmen dan wanneer u de verwarming aan laat staan. Een waterbed verwarming verbruikt energie. Afhankelijk van het type verwarming en grootte van het waterbed varieert dit van 35 tot maximaal 75 euro per jaar.

 

Hydro-sfeer levert twee soorten waterbed verwarmingen:

 

Elektronische waterbed verwarming (ALUCHROME)

De Elektronische verwarming bestaat uit een elektronische thermostaat en een verwarmingmat. De verwarmingsmat is gemaakt van een speciale folie die het water snel aangenaam en gelijkmatig verwarmd. De elektronische verwarming wordt in Duitsland gemaakt en is een van de degelijkste verwarmingselementen, met een energie verbruik van 50 tot maximaal 75 euro per jaar. Een elektronische verwarming kost 89,95 euro. Kortom een degelijke verwarming voor een eerlijke prijs. Voor het bestellen van een elektronische waterbed verwarming klik hier.

 

De aluchrome verwarming wordt geleverd met twee jaar volledige fabrieksgarantie.

 

Keramische waterbed verwarming (Sigma-K)

De nieuwste waterbed verwarming, de keramische verwarming bestaat uit een elektronische thermostaat en een keramische verwarmingsmat. De keramische verwarming heeft de laagst mogelijke elektromagnetische waarde en heeft een energie verbruik van 35 tot maximaal 50 euro per jaar. Hij verbruikt minder energie dan een traditionele verwarming omdat deze verwarming alleen warmte afgeeft aan de bovenzijde. De keramische verwarmingsmat is in verhouding klein en daardoor eenvoudig te plaatsen, zelfs als het waterbed gevuld is. Een keramische verwarming kost 139,00 euro. Voor het bestellen van een keramische waterbed verwarming klik hier.

 

Bij het keramische verwarmingselement is de thermostaat los te koppelen van de mat en zijn deze in het geval van een defect appart te vervangen. Het keramische verwarmingselement wordt geleverd met vijf jaar volledige fabrieksgarantie.

 

Beide verwarmingselementen zijn uit voorraad leverbaar en worden voor 17.00 uur besteld de volgende dag GRATIS geleverd. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Openingstijden  
Maandag 13.00 - 18.00 uur
Dinsdag 10.00 - 18.00 uur
Woensdag 10.00 - 18.00 uur
Donderdag 10.00 - 20.00 uur
Vrijdag 10.00 - 18.00 uur
Zaterdag 10.00 - 17.00 uur

 

 

Beoordelingen verborgen omdat cookies zijn uitgeschakeld.

Hydro-sfeer Waterbedden

 

Rijksweg - Zuid 78
6161 BP  GELEEN (Zuid-Limburg)

T +31 (0)46 - 475 43 10
E info@hydrosfeer.nl