Waterbed molton

Een molton is een dik, geruwd katoenen (hoes)laken en betekent letterlijk zacht.

 

Waarvoor dient een molton?

Een molton bevindt zich tussen het hoeslaken en de tijk. Een molton is in eerste instantie bedoeld om de tijk van uw waterbed of matras te beschermen.

 

Iedereen transpireert, de een iets meer dan de ander. Het transpiratievocht moet ergens naar toe. Een molton is gemaakt van geruwd katoen en heeft een groot absorberend vermogen. Hierdoor hoeft de tijk minder vocht op te nemen en dus ook minder vaak gereinigd te worden. Een molton is in tegenstelling tot de tijk eenvoudig van het bed te halen en we adviseren hem minimaal eens per maand te wassen. Ook kan een molton in tegenstelling tot de tijk, op een hogere temperatuur gewassen worden.

 

Omdat een molton zich tussen het hoeslaken en de tijk bevindt, heeft de tijk minder te lijden en gaat deze langer mee. Daarom adviseren we een molton te gebruiken.

 

 

Hydro-sfeer Waterbedden heeft voor ieder wat wils. Hydro-sfeer levert twee verschillende molton hoeslakens:

 

HS Luxury molton 

De HS Luxury molton is dik (200 gr per m2), en gemaakt van 80% katoen en 20% polyester. De Luxury molton is rekbaar en heeft een goede pasvorm. De molton is rondom met elastiek ingeweven en heeft een hoek van 30 cm waardoor deze goed op zijn plaats blijft zitten. Voor het bestellen van een HS Luxury molton klik hier.

 

Bella Donna Edel molton 

De Bella Donna Edel molton is extra dik (290 gr per m2), gemaakt van 82% katoen, 16% polyester en 2% elastan. Door de elastan is de Bella Donna molton extra rekbaar en heeft hierdoor een perfecte pasvorm. De molton is rondom met elastiek ingeweven en heeft een hoek van 30 cm waardoor deze ideaal is voor het waterbed. Voor het bestellen van een Bella Donna Edel molton klik hier.

 

In het begint pluist een molton, omdat de bovenzijde wordt geruwd (moltonneren). Wij adviseren daarom om zowel de Briljant als de Bella Donna molton voor gebruik te wassen. Beide moltons mag men wassen op 60 graden en mogen in de droger gedroogd worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Openingstijden  
Maandag 13.00 - 18.00 uur
Dinsdag 10.00 - 18.00 uur
Woensdag 10.00 - 18.00 uur
Donderdag 10.00 - 20.00 uur
Vrijdag 10.00 - 18.00 uur
Zaterdag 10.00 - 17.00 uur

 

 

Beoordelingen verborgen omdat cookies zijn uitgeschakeld.

Hydro-sfeer Waterbedden

 

Rijksweg - Zuid 78
6161 BP  GELEEN (Zuid-Limburg)

T +31 (0)46 - 475 43 10
E info@hydrosfeer.nl